Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

WhatsApp: +90 552 455 13 03       Telefon: +90 552 455 13 03



BOL-DAV BOLVADİN’DE MOTOSİKLET KULLANICILARINA YÖNELİK BROŞÜR DAĞITIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

BOL-DAV BOLVADİN’DE MOTOSİKLET KULLANICILARINA YÖNELİK BROŞÜR DAĞITIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Bol-Dav, motosiklet ölümlü kazaların ve kazaların önlenmesi için hazırladığı broşürü Bolvadin de motosiklet sevdalılarıyla buluşturdu. Sosyal sorumluluk gereği Broşürde özetle, motosiklet sürücülerine kazaları önlemek için gerekli olan bilgiyi sahip olmayı ve onları bilinçli bir şekilde sürüş yapmaya teşvik edebilmek için aşağıdaki başlıklara yer verilmiştir.

1-BU BROŞÜR TRAFİK KURALLARINI HATIRLATIR: Bu broşürde, motosiklet sürücülerinin trafikte nasıl güvenli bir şekilde sürüş yapacaklarını hatırlatır. Hız sınırlarına uymak, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmak, güvenli bir takip mesafesi bırakmak ve sinyal kullanmak gibi trafik kurallarını vurgular.

2-BU BROŞÜR KORUYUCU EKİPMANI HATIRLATIR: Bu broşürler, motosiklet sürücülerinin koruyucu ekipman kullanmanın önemini. Kask, bot, eldiven ve koruyucu giysiler gibi ekipmanların kullanımı, olası yaralanmaları azaltır.

3-BU BROŞÜR DİKKATLİ SÜRÜŞÜ HATIRLATIR: Bu broşürde, motosiklet sürücülerinin dikkatli bir şekilde sürüş yapmanın önemini vurgular. Motosiklet sürerken çevrenizdeki diğer araçları ve yaya trafiğini sürekli olarak takip etmek, hava koşullarına dikkat etmek ve telefon kullanmaktan kaçınmak gibi dikkatli sürüşü teşvik eden ipuçları yer alır.

4-BU BROŞÜR EĞİTİM VE SÜRÜŞ BECERİLERİNİ HATIRLATIR: Bu broşürde, motosiklet sürücülerine sürüş becerilerini geliştirme ve güvenli bir şekilde sürüş yapma konusunda bilgi sağlayabilir. Sürücü kurslarına katılma, sürüş teknikleri öğrenme ve sürekli olarak sürüş becerilerini geliştirme gibi konular ele alınmıştır.

5-BU BROŞÜR MOTOSİKLETİN BAKIMINI HATIRLATIR: Motosikletin düzenli bakımı, frenlerin, lastiklerin ve diğer bileşenlerin çalışmasını sağlar. Bu, kazaların önlenmesine yardımcı olur.

6-BU BROŞÜR ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANIMINDAN KAÇINMAYI HATIRLATIR: Alkol veya uyuşturucu kullanımı, motosiklet sürüşünde tehlikeli bir faktördür. Bu nedenle, her türlü motorlu araç ve motosiklet sürüşü sırasında alkollü veya uyuşturucu etkisi altında kesinlikle olmamalısınız.

BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI

 

ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN

· Sürücü Belgeniz ve Güvenlik ekipmanların olmadan asla motosiklet kullanmayınız.

· Görünebilmek için renkli şeyler giymeye çalışın. Fosfor şeritli montlar, açık renk ve fosforlu kasklar her zaman işe  yarar. Selektör yapın, gerekiyorsa korna çalın. Sizi fark etsinler. Bir sorun çıkarsa olan daha çok size olacak çünkü.

· Araçların arkasına yapışmayın! Onların çok büyük ihtimalle ABS destekli frenleri var ve yere tutundukları yüzey sizin 2 katınız  (onların 4 kalın

· Tekerleği var). Onlar durur, siz duramazsınız. Bazı üst motor modellerinde ABS var ama yine de onlar sizden hep daha avantajlı. Hız arttıkça, mesafeyi de artırın.

· Otomobillerin kapılarının nasıl büyük bir tehlike kaynağı olduğunu öğrenin. Her an duran bir aracın kapısı açılabilir.

· Motorunuzu boş alanlarda kullanarak tanıyın. Ne kadar yatıyor, ne kadar mesafede duruyor, freni ne kadar sıkınca kızaklıyor bunları bilin. Başkasının  motorunu mümkünse kullanmayın. Motora alışmak zaman alır. Aynen at gibi her motor ayrı bir dünyadır.

· Bir maddenin etkisi altındayken asla motosiklet kullanmayın

· Motorun ön ve arka freni  (üst modeller dışında) ayrıdır. Arka frenle yavaşlar, ön frenle durursunuz. Ön frenle yavaşlamayı mümkünse hiç düşünmeyin. Ön freni biraz fazla kaçırırsanız motor kontrolden çıkar ve kendinizi yerde taklalar atarken bulursunuz. Hatta mümkünse ön freni kullanmayın bile. Arka  frenle 20-30 km hıza düştükten sonra ön frenle de takviye yapın. 

· Emniyet şeridi motorcunun can simidi. Kilometrelerce uzunluğunda kitlenmiş bir trafikte emniyet şeridinden ilerleyerek geçmek keyif verir ama emniyet şeritleri her türlü çöp, kaza artığı, yağ, benzin gibi şeyler barındırır. Gözünüzü dört açın.

· Şerit ayrım çizgileri ve uyarı kabartmalarına dikkat edin. Otomobil sürücüleri bu ayrıntıyı çoğu zaman fark etmez. Şerit ayrım çizgileri sanılanın aksine  (artık) boya değil kalın, farklı bir katman. Ve fena halde kaygan. Sizi kolayca devirebilir. Çizgilerin üstünden gitmemeye çalışın.

· Her hususta kendini başkalarının yerine koyup  düşünerek hareket etmelidir.

· Herkese merhametli toleranslı insancıl davranmaya çalışmalıdır.

· Hak etmeden alınan veya sahte ehliyet veyahut ehliyetsiz tecrübesiz araç kullanmaktan sakınmalıdır.

· Makam mevki motorun markası lüksü ile kibirlenip başkalarına karşı büyüklenip etrafın canını sıkacak hareketlerde bulunmamalıdır.

· Diğer araçlara herhangi bir şekilde zarar vermekten sakınmalıdır sürücülükte yolun ve diğer sürücünün hakkını vermelidir.

· Sürücülük nizamına trafik kurallarına tamamen ve mutlaka uyumalıdır. Diğer araçların yollarını kesmemeye yollarını daraltıp geçişlerini engellememeye, durulmayacak yerlerde durmamaya azami dikkat göstermelidir ve aracında anormal bir durum hissettiğinde trafiğe çıkmamalıdır.

· Seyir halinde iken gösteriş veya zevk için zikzak yaparak gidişten, sinyallere önem vermeksizin ani giriş ve çıkışlardan kesinlikle kaçınmalıdır

·  Sürücü devamlı dikkatli uyanık her an her yönden tehlike gelebileceğini düşünerek dört gözle hareket etmelidir.

· Tehlikeleri umursamamak küçümsemekle kendisini ve başkalarını da tehlikeye ve zor duruma sokacağını unutmamalıdır. Trafik kuralları ne tür araç

         kullanırsak kullanalım her sürücü için geçerli kurallardır. Bu konuda dikkatli olmalı ters yönden gelerek insanların sürüş nizamını ve konforunu

         tehlikeye düşürecek kuralsızlıklardan kesinlikle kaçınmalıdır. 

· İyi bir motosiklet  sürücüsü olmak demek, kendine dahil başkalarına da ispat edecek bir şeyi olmayan  sürücü olmak demektir. Barkın BAYOĞLU (AltınElbiseli Adam)

 

3 adImda motosiklet sürücüsünün güvenlik ekipmanları

1) KASK: Bir kask edin. Motosiklet kaskın motosiklet sürüşün için tek başına en önemli donanım parçasıdır. Kaskın, düşmen durumunda seni kafa yaralanmalarından korur. Kaskın işini düzgün yapabilmesi için, görüş alanını sağlarken kafana düzgün oturması gerekir. Senin için en iyi kask sana özel olandır.

Arzu edilen korumayı sağlaman için, güvenlik standartlarını karşılayan ve motosiklet sürücüleri için tasarlanmış bir kask edinmelisin. Kafanı koruması için çok pahalı bir kask olması gerekmiyor. DOT (A.B.D Ulaştırma Bakanlığı) veya ECE (Avrupa Ekonomik Komisyonu) standartlarını sağlayan bir motosiklet kaskı, kaza durumunda kafanı korumak için tasarlanmış demektir. Bu iki standart istenen güvenlik standartları için yollarda dikkatli bir şekilde test edilmiş ve korunmanız ve rahatınız için ek güvenlik önlemleri getirilmiştir. 

 2) MONT: Bir mont edin. Bir motosiklet montu, kaza sırasında iç organların dahil tüm gövdeni korur. Motosiklet montları deri veya Kevlar gibi işlenmiş malzemelerden yapılır. Mont bakarken darbe emici zırhı olan montları tercih et. Eğer mont üzerinde CE (Certified European) işareti varsa, Avrupa’daki satış standartlarını karşılıyor demektir.

İyi oturan bir motosiklet montu bedeni sarar ve kolları rahat hareket eder. Sürüş yaparken maruz kalacağın hava şartlarını göz önünde bulundur ve ihtiyacını karşılayacak bir mont seç. Eğer deri mont tercih ediyorsan, motosiklet için özel üretilmiş olmasına dikkat et. Çünkü normal deri montlar korumak için yapılmamıştır. Korumanın yanında, montlar güneş, rüzgar, yağış ve soğuk havalardan da koruma sağlar. Rahat olmak seni tetikte tutar ve sürüş daha eğlenceli olur.

 3) ELDIVEN, BOT, PANTOLON: Motosiklet botu, eldiveni ve diğer ekipmanları edin. Bu ekipmanlar daha güvenli ve daha konforlu bir sürüş yapmanı sağlar. Botlar ayakların ve bileklerin için koruma sağlar. Eldivenler elin için koruma sağlar. Pantolonlar kalça ve bacaklarına koruma sağlar. Ayakların sürüş sırasında bir çok darbe alabilir, o yüzden onları koru. Doğru seçilen motosiklet botları bileklerini korur ve metalle bütünleşik ayak ucu ile kaymayan tabanları vardır. Ayak ucu ve topuğu tut ve bükülme testi yaparak bir kazada bot seçiminin nasıl etkili olacağını gör. Ne kadar az bükülürse o kadar etkili koruma sağlar. Eldivenlerin amacı, sıcak tutmanın yanında böcek ve yoldan sıçrayan cisimlerin çarpması sonucu oluşacak yaralanmaları azaltmaktır. Özellikle de bileğinde yapışkan bant olanları tercih et Bu bantlar kaza anında eldivenlerin elinde kalması için tasarlanmıştır. Pantolonlar genelde göz ardı edilir. Kot pantolonlar işlevden çok tarz için tasarlanmıştır; bu yüzden de kazalarda yırtılırlar. Motosiklet montu ile aynı malzemeden yapılmış pantolonları tercih etmek daha iyi bir seçim olur. Çünkü bu malzemeler kazada oluşan kuvvetleri azaltmak için tasarlanmıştır.

 BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR. MOTORSİKLET SATICI VE KULLANICILARINA HEDİYESİDİR

 

Paylaş