Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

WhatsApp: +90 552 455 13 03       Telefon: +90 552 455 13 03



BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI BASIN DUYURUSUDUR 18.03.2023

BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI BASIN DUYURUSUDUR 18.03.2023

Gündemin ilk ve ikinci maddesi gereği Kurucular Kurulunu temsilen Yahya PEKTAŞ toplantıyı açtı. Kurucu üye sayısı olan 8’in yarıdan bir fazlasının mevcut olduğunu gündemin ikinci maddesi olarak vakıf senedimizin onuncu maddesi gereği bir Başkan ve bir Başkan Yardımcısı, İki divan kâtibi seçilmesi gerektiğini bildirdi. Yapılan oylama sonucunda Divan Başkanlığına Yahya PEKTAŞ’ın, Divan Başkan Yardımcılığına Hasan DOĞRUYOL’un; Mehmet Akif ÇAKIRER ile Yusuf İNCEER’de Divan Kâtipliklerine oy birliği ile seçildi.

 Gündemin üçüncü maddesi gereği 2022 yılı Faaliyet Raporu, Denetleme Raporu, Gelir-Gider hesaplarının incelenmesi ve ibra konusu müzakereye açıldı.

Yapılan müzakerelerden sonra 01.01.2022-31.12.2022 tarihleri arasında kalan faaliyetlere ilişkin rapor ve Gelir-Gider Cetveli incelendi.

 Vakıf Yönetim ve Denetim Kurulu’nun 2022 yılı faaliyetlerinin ibra edilip edilmemesi konusunda oylama yapıldı Oy birliği ile Yönetim ve Denetim Kurulu’nun 2022 yılı çalışmaları ibra edildi.

Gündemin dördüncü maddesindeki 2023 yılı faaliyet program taslağı ve tahmini Bütçe’nin görüşülmesine geçildi. Yapılan müzakere ve değerlendirme sonucunda 2023 yılının faaliyet programı kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Gündemin Beşinci maddesi gereği;

  • Kurucu üye ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan DOĞRUYOL’un 2 yıl süre ile tekrar görevine devamına,
  • Mevcut Yönetim Kurulu Üyelerinden görev süresi sona eren Mehmet Fatih GÖNBE, Ali ERDURMUŞ, Yasin SARISOY 2 yıl süre ile tekrar görevini sürdürmelerine,
  • Mehmet Akif ÇAKIRER’in yönetim kurulu üyeliğinin sona ermesiyle ile yerine denetim kurulu üyesi Ahmet Rauf ÖZÜLKÜ’nün yönetim kurulu üyeliğine atanmasına
  • Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Selahattin Adil KILINÇKAYA, Vahap CEBEL ve Ahmet EROĞLU’nun 2 yıl süre ile bu görevlerine devamına,
  • Denetim Kurulu Asıl Üyesi Hasan TÜRKMEN, Ahmet İhsan TÜRK ve Ömer Osman HUYUGÜZEL’in görev sürelerinin 2 yıl daha uzatılmasına,
  • Denetim Kurulu Yedek Üyesi İlyas KURT’un 2 yıl süre ile görevine devamına, Ahmet Rauf ÖZÜLKÜ’den boşalan Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine, Kemalettin Nur TOKER’in atanmasına, Oy birliği ile karar verildi.

Gündemin altıncı maddesi gereği olarak; Vakıf Senedinin 8.maddesinde ifadesi bulan “Kurucular Kurulunda yer alan gerçek kişilerin ölümü veya istifası halinde yerlerine Kurucular Kurulu tarafından yeni bir üye atanabilir.” hükmü gereğince atama yapılması müzakere edildi.

Vefat eden kurucular kurulu üyesi İbrahim KOCA’nın yerine, Hakkı ÖZTÜRK’ün atanmasına oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin yedinci maddesi gereği olarak; 16.11.2022 Tarih ve 13 Sayılı Yönetim Kurulu Kararının 3.Maddesi gereğince Türk–El sanatlarının geliştirilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesine yönelik Meslek Yüksek Okulları Türk-El Sanatları bölümünde okuyan en fazla beş Bolvadinli öğrenciye burs verilmesin kararı Kurucular Kurulunun görüşlerine sunuldu ve oy birliğiyle karar verildi.

    Toplantıya Katılanlar,Yahya PEKTAŞ,  Fatih KAYACAN, Hasan DOĞRUYOL, Mehmet Akif ÇAKIRER, Yusuf İNCEER, Ali ERDURMUŞ, Hasan Haluk HIDIROĞLU

Kadam, insan, kişi, şahıs, duvar, takım elbise içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturulduURUCULAR KURULU ÜYELİĞİNE ATANAN Dr. Hakkı ÖZTÜRK Kimdir: 1972 yılında Bolvadin’de doğan Öztürk, ilk, orta ve lise eğitimini İnegöl’de tamamlamıştır. 1997 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Tıp Fakültesi eğitimi sonrası Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimini bitirmiş olup halen Enfeksiyon Hastalıkları Epidemiyolojisi alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Meslek hayatına Tokat ili Reşadiye İlçesinde hekim olarak başlamış, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil ve Diyaliz Hekimi ve Başhekim Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.

2004 yılında Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri olarak görevlendirilmiştir. Bu görevde iken kamuoyu tarafından “tek çatı” olarak bilinen SSK ve bazı kamu hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devir çalışmalarında aktif görev almıştır.

2005 yılında ise Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış, 2009 yılında ise Sağlık Bakanlığı Müşaviri olarak sağlık politikaları geliştirme, stratejik yönetim ve planlama çalışmaları yürütmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın 2010 – 2014 ve 2013 – 2017 Stratejik Planlama ekibinde rol almıştır. Ayrıca Ankara Ulus Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürütmüştür.

2012 yılında da Sağlık Bakanlığı’nın yenilenen teşkilat kanunu ile birlikte Sağlık Bilgi Sistemleri Kurucu Genel Müdürü olarak atanmıştır. Bakanlığın sistem ve network altyapısının yenilenmesi, E-sağlık, Tele-tıp gibi uygulamaların geliştirilmesi ve kurulum çalışmalarını koordine etmiştir. Aynı dönemde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak da görev almıştır.

2015 yılında atandığı Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı görevinin akabinde 16 Aralık 2016 – 10 Temmuz 2018 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik politika ve proje geliştirme ve uygulamaya yönelik çalışmalarda yer almıştır. 

Halen Sağlık Bakanlığı Müşaviri olarak kamu görevini sürdüren Dr. Hakkı ÖZTÜRK evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE ATANAN AHMET RAUF ÖZÜLKÜ KİMDİR: 1993 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2019 yılında Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2020 yılında Ankara Barosu’nda stajını tamamladıktan sonra serbest avukat olarak Ankara’da çalışmaya başladı.

 

 

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELİĞİNE ATANAN Kemalettin Nur TOKER Kimdir: 1961 yılında Bolvadin’de doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini Bolvadin’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini Sarıkamış'ta yedek subay olarak yaptı. Memuriyet hayatına tapu kadastro teşkilatında Balıkesir’de göreve başladı. Muhtelif il ve ilçelerde Kadastro Müdürü olarak görev yaptı. Halen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu’nda “Kadastro” derslerinde 2 sene okutmanlık yaptı. Pek çok il ve ilçede tapu kadastro teşkilatı mensuplarına, bir takım yerli ve yabancı kurum mensuplarına eğitim seminerlerinde “kadastro” (tesis kadastrosu, orman kadastrosu, 2/B kadastrosu, kadastro mevzuatı gibi) konularında sunumlar yaptı. Bu seminerlerin birkaçında sulu boya resimleri de sergilendi. Çanakkale, Seydişehir, Erzurum, Malatya, Yozgat, Sivas’ta; Çanakkale Zaferinin Anısına Tapu ve Kadastro Şehitlerini Anma Programı olan “Biz de Oradaydık” ve ayrıca, “Anadolu Evliyaları” isimli tiyatral gösterilerde sunuculuk yaptı.

QMS Auditör/Lead Auditör Based On ISO 9001:2008 Training Course (ISO 9001:2008 Eğitim Kursuna dayalı KYS Denetçisi/Baş Denetçi) sertifikasına sahip olup, Kurumunun kalite baş denetçilerindendir.

Görevi gereği, tapu kadastro konularında inceleme ve araştırma yapmak üzere Moğolistan (Ulan Bator), KKTC, Afganistan (Kabil, Herat), Afrika-Gabon’a (Libreville) gitti.

“Kadastro Mevzuatı” isimli kitap formunda ders notunu yazdı. Dünya Kadastro Kongresinde “Tapu Kadastronun Sanat Yaklaşımı” isimli kitabının ilk bölümünden alıntı olan makalesi ile ayrıca, “Türkiye’de Çeşitlerine göre Kadastro Süreçlerinin Analizi” adlı makalesinin sunumu yapıldı. “Tapu Kadastronun Sanat Yaklaşımı” isimli kitabının basımı yapıldı.

Dergi Park’ta  “Assessment of the completion of the forest cadastre considering the legal grounds, collaboration, and the use of technology: The case of Turkey” (Orman Kadastrosunun Tamamlanmasının Yasal Zemin, İş Birliği ve Teknoloji Kullanımı Açısından Değerlendirilmesi: Türkiye Örneği) konusunda ortak makalesi yayımlandı. Ayrıca aynı makale, Coordinates Dergisi'nin Kasım 2002 sayısında da yayımlandı.

 “Sen’li Olmak (Bolvadin)” isimli kitabı bulunmaktadır. (Henüz basımı yapılmadı.) Bolvadin ile ilgili olarak;

 24 Eylül Destanı (Yanık Kışla’m), Bolvadin Ovası, Bolvadin Özlemi, Bolvadin’im (Akrostiş), Bir Varmış Bir Yokmuş Misali, Kına Gecesi, Göçmen Gelin, Ah Gındıralar, Yârim Askerde, Bizim Oralar, Göresim Gelir şiirleri ile bu şiirlerin dörtlüklerinden oluşan türkü formunda beste çalışmaları bulunmaktadır. Bunlardan Yanıg Gışlam ve Bolvadin Ovası’nın notaları yazılmıştır. 

Öte yandan, Bir İnci’sin, Sen Gelince, Kutlu Saadet, Gönül Makamı, Ey İnsan, Resul’üm, Gönül Bahçesi, Hayret isimli ilahi formunda söz ve beste çalışmaları bulunmaktadır.

Bolvadin Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.

BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI

 

 

 

 

Paylaş