Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

WhatsApp: +90 552 455 13 03       Telefon: +90 552 455 13 03



AKADEMİSYEN DEĞERLERİMİZ Prof. Dr. Atilla EVCİN Kimdir:

AKADEMİSYEN DEĞERLERİMİZ

Prof. Dr. Atilla EVCİN Kimdir:

Atilla Evcin, 1967 yılında Kilis’te doğdu. İlköğrenimini Gaziantep’te, orta ve lise öğrenimini ise Bolvadin ‘de tamamladı. 1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Sonra Siirt’te SİSTAŞ Siirt Meyankökü Fabrikası’nda laboratuvar şefi olarak çalıştı. Vatani görevini Şırnak ve Mardin’de yedek subay olarak tamamladı. Afyon Sultandağı’nda Kavala Konserve Fabrikası’nda imalat ve laboratuvar mühendisi olarak çalıştı.

Daha sonra Bilecik SİTE Suni Kösele Deri Fabrikası’nda imalat mühendisi olarak görev yaptı.1994 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde uzman olarak göreve başladı. Öğretim görevlisi olarak atandı.

1996 yılında A.K.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 1997 yılında Uşak Mühendislik Fakültesi’ne öğretim görevlisi olarak atandı.

2003 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı ve Afyon Mühendislik Fakültesi Seramik Mühendisliği Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2014 yılında Doçentlik unvanını ve kadrosunu aldı.

2015-2017 yılları arasında Mühendislik Fakültesi dekan yardımcısı olarak görev almıştır.

2020 yılında Profesörlük kadrosuna atanmıştır. Şu anda  Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanlığını ve Nanobilim ve Nanoteknoloji Anabilim dalı başkanlığını yürütmektedir.

Zeolit ve polimer membranlar, seramik döküm çamurlarının reolojisi, bioseramikler, toz üretim teknikleri, sol-jel prosesleri, gözenekli malzemeler, nanomalzemeler ve ileri teknoloji seramik tozlarının üretimi hakkında araştırmaları, ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.

Atilla Evcin 5’ den fazla bilimsel projelerde (Tübitak, Bilimsel Araştırma Projeleri) yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makale sayısı 58, uluslararası bildiri sayısı 143, ulusal makale sayısı 28 ve ulusal bildiri sayısı 46’dır.

Journal of Characterization isimli derginin kurucusu ve baş editörüdür. Dergi İngilizce ve Türkçe makaleleri kabul etmekte olup ayrıntılı bilgi www.jcharacterization.org isimli sitede mevcuttur. Aynı zamanda International Symposium on Characterization isimli sempozyumu düzenlemektedir. Sempozyum ile ilgili bilgilere www.jcharacterization.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İletişim : evcin@aku.edu.tr

Değerli Hocamıza Çalışmalarında Başarılar Dileriz.

BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI

Paylaş