Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

WhatsApp: +90 552 455 13 03       Telefon: +90 552 455 13 03



BOL-DAV ANKARA TEMASLARINDAN BU GÜNKÜ ZİYARETİMİZ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ZİRAİ MÜCADELE MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BİYOLOJİK MÜCADELE BÖLÜMÜ BAŞKANI DURMUŞ ERDURMUŞ BEY’Dİ

BOL-DAV ANKARA TEMASLARINDAN BU GÜNKÜ ZİYARETİMİZ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ZİRAİ MÜCADELE MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BİYOLOJİK MÜCADELE BÖLÜMÜ BAŞKANI DURMUŞ ERDURMUŞ BEY’Dİ

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan DOĞRUYOL, Yönetim Kurulu 2.Başkanı Mehmet Fatih GÖNBE İstişare Meclisi Üyemiz Vahap CEBEL ve Kurucular Kurulu Üyemiz Yahya PEKTAŞ Beyle birlikte Tarım Ve Orman Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Biyolojik Mücadele Bölümü Başkanı Durmuş Erdurmuş Bey ’e Enstitü çalışma ofisinde nezaket ziyaretinde bulunuldu.

Durmuş ERDURMUŞ 1977 yılında Bolvadin’ de doğdu. İlk ve ortaokulu Bolvadin’de, liseyi Manisa Beydere Ziraat Meslek Lisesinde tamamladı. 1996 yılında Bitlis Tarım il müdürlüğünde ziraat teknisyeni olarak memuriyete başladı.

1998 yılında Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Gevaş MYO’ da bahçe ziraatı bölümünü, 2002 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bahçe bitkileri bölümünü bitirdi.

1996-2000 yılları arasında Bitlis ve Van Tarım il müdürlüklerinde, 2000-2002 yıllarında Isparta gıda kontrol laboratuvarı müdürlüğünde ziraat teknisyeni olarak görev yaptı.

Üniversite mezuniyeti sonrası 2002 yılında Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsünde ziraat mühendisi olarak göreve başladı. 2006 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2009-2011 yılları arasında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünde uzman olarak göreve başladı.

TKDK Afyonkarahisar il koordinatörlüğünün kuruluş ve Avrupa Birliği akreditasyon çalışmalarında birim amiri olarak görev yaptı. 2011-2019 yılları arasında TKDK Başkanlığında Proje Yönetim Koordinatörlüğünde kıdemli analiz uzmanı olarak görev yaptı. Tarım ve kırsal kalkınma alanında pek çok projenin değerlendirme ve analizlerini yaparak, uygulamaya aktarılmasında görev yaptı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde başladığı doktora eğitimini tamamlamak amacıyla, 2019 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundaki görevinden ayrılarak, Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Biyolojik Mücadele Bölüm Başkanlığı görevine başladı.

Bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede kimyasal ilaçlar yerine alternatif biyolojik mücadele araştırmalarına ve doktora eğitimine devam etmektedir. Tarım ve kırsal kalkınma, bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında araştırmalar yürüten Erdurmuş çalışmalarını bilimsel dergilerde, uluslararası kongre ve sempozyumlarda yayınlamıştır.

Başarılı eğitim hayatı, örnek kişiliği, Ülkesine ve Milletine hizmet etmeyi bir ibadet aşkıyla yapmaya çalışan hemşerimiz aynı zamanda Bolvadin sempozyumuna BOLVADİN’ DE KIRSAL KALKINMA PROGRAMI (IPARD-I) YATIRIM UYGULAMALARI VE IPARD II FIRSATLARI bildirimiyle katkı sunmuş olup Bolvadin merkezli birçok işletmenin gelişmesine ve Bolvadin ekonomisine Tarım ve Hayvancılık alanında ciddi katkılar sağlamıştır. Bolvadin’in Tarımsal kapasitesinin müsait olduğu, Bolvadin insanının müteşebbis kabiliyetiyle donanımlı olduğu köyler dâhil yerelde Bolvadin genelde ülkemizin tarımda dışa bağımlığının azaltılmasında küçük işletmelerin kooperatif ve şirketleşme yöntemleriyle Bolvadin ve Ülke ekonomilerine çok daha katkı sağlayabileceği görüşmede ifade edildi

Beyefendi kişiliği, hoşgörülü tavır ve davranışlarıyla, mesleğine olan saygısı ve Bolvadin’e olan sevgi ve muhabbetini taktir ettiğimiz,  Durmuş ERDURMUŞ Beyefendiyi ziyaret etmekten onur duyduk.

Bu arada Sayın Durmuş ERDURMUŞ Beye Vakfımızın yayınlarından “İlimden İrfana, Sanattan Siyasete Bir Kültür Beldesi Bolvadin Ansiklopedisi”, Mehmet Akif ÇAKIRER Beyin “Bolvadin Nasıl Zenginleşir Kadim Kent’ten Marka Kent’e Yolculuk”, isimli eserler Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hasan DOĞRUYOL Bey tarafından takdim edildi.

Not: BOLVADİN’ DE KIRSAL KALKINMA PROGRAMI (IPARD-I) YATIRIM UYGULAMALARI VE IPARD II FIRSATLARI SONUÇ BÖLÜMÜ  ‘Durmuş ERDURMUŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK),Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynaklarıda kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Kurum tarafından IPARD-I kapsamında toplam 1 Milyar 165 Milyon Avro fon; 42 ilde, 10 farklı alanda faydalanıcıların kullanımına sunulmuştur.

Afyonkarahisar IPARD programının uygulandığı 42 il içerisinde hibe kullanım sıralamasında 6. sırada yer alarak önemli miktarda fon kullanmıştır. İl geneline baktığımız zaman ilçeler arasında ise Bolvadin başvuru sayısında ve ödenen hibe miktarında birinci sırada yer alarak 31,4 milyon TL fon kullanmıştır.

İller arasında Afyonkarahisar’ ın, ilçeler arasında da Bolvadin önemli derecede fon kullanarak elde ettiği başarıda tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut durumun ve potansiyelin yanı sıra yatırımcıların girişimci ruhunun ve risk alma potansiyelinin önemli olduğu düşünülmektedir.

Sonuç olarak; IPARD-I programından önemli derecede hibe kullanımı gerçekleştirilen Bolvadin’ de, tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomi, mevcut potansiyel ve şartlar düşünüldüğünde IPARD-II programı uygulama döneminde de önemli oranda hibe kullanımı gerçekleştirileceği tahmin edilmektedir. Bu dönemde yapılacak çağrı ilanlarında her çağrı ilanında yayınlanan başvuru çağrı rehberleri ve sıralama puanı kriterlerine önemle dikkat edilmesi ve mümkün olan en yüksek sıralama kriteri puanını alacak şekilde projelerin hazırlanması büyük önem arz etmektedir.

Hemşerimiz Durmuş ERDURMUŞ Beye hayırlı ve bereketli işler dileriz. Sıcak misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

BOL-DAV BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI

 

Paylaş